Прокуратурата търси връзка между певицата ЛиЛана и бизнесмена Васил Божков, когото

...
Прокуратурата търси връзка между певицата ЛиЛана и бизнесмена Васил Божков, когото
Коментари Харесай

ЛиЛана пред съда: Първо ме питаха за Дубай и Божков

Прокуратурата търси връзка сред певицата ЛиЛана и бизнесмена Васил Божков, който пробва да върне от Дубай поради 11 обвинявания.  " Кога последно съм ходила в Дубай. Това беше един от първите въпроси на проверяващите, когато влязоха в дома ми ", споделя певицата пред Апелативния спецсъд. Той се произнесе като втора инстанция по настояването на прокуратурата тя, брат й и съдружникът й Мартин Димитров да останат в ареста. Тримата са упрекнати, че като незаконна група пробвали да източват евросредства по програмата " Иновации и конкурентноспособност ".

" Усетих лек субективизъм на метода, по който доказателствата са посочени, метода, по който са разпитвани очевидците. Самият факт, че на третото изречение от всичките очевидци и чиновници на нашата компания приказват за Васил Божков. Предвид, че ни упрекват за евроизмами и закани, да се приказва за Васил Божков и да се разпитват очевидци за него. За мен това оставя чувство, че аз не съм тук, никой от нас не е тук, поради тези планове, поради че те преди три, четири години към този момент са изпълнени. А сме тук тъй като познаваме един човек, който е почтен към момента ", пледира Лиляна Деянова-ЛиЛана пред съда.

Тъй като и двете инстанции на спецсъда заседаваха по ограниченията за неотклонение по време на изключителното състояние, делата бяха прегледани без аудитория. Въпреки декларирания интерес не бяха предоставени нито протоколите от съвещанията, нито определенията на магистратите, само че " Сега " се срещна с тях.

На 26 април Деянова беше оставена в ареста от арбитър Силвия Русева. Тя не се задълбочава в доказателствата, а накратко приема, че има задоволително данни да се направи обосновано съмнение, че тримата са отговорни, както и че има заплаха да извършат ново закононарушение. Освен това закононарушенията с евросредства " накърняват интернационалния престиж и доверие в България, което завишава доста публичната им заплаха, както и тази на дееца ", стимулира се арбитър Русева.

Най-тежката мярка беше наложена и на Мартин Димитров, а Александър Деянов-Скилър беше пуснат под гаранция от 100 хиляди лева, тъй като заплахата да извърши ново закононарушение не била по този начин огромна. На 5 май втората инстанция с два на един гласа удостовери ареста на певицата и съдружника й, а гаранцията на брат й беше понижена на 50 хиляди лева Съдия Даниела Росенова подписа с изключително мнение това решение на сътрудниците си Веселина Вълева и Димчо Георгиев. Според нея тримата би трябвало да бъдат пуснати без ограничения за неотклонение. Росенова намира, че от събраните доказателства досега не може да се направи обосновано съмнение за присъединяване на тримата обвинени в проведена незаконна група. Мнозинството от правосъдния състав обаче се съгласява с претекстовете на спецсъда.
Божков ще заведе каузи за репресиите против околните си
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР